Altid de rette temperaturer
Standardkøleelementer, varmeelementer, Gelpacks eller specielle PCM/køleelementer. Mulighederne er mange.
Vil I være sikre på at vælge den løsning, der egner sig bedst til jeres produkt, så find hjælp her eller kontakt os.
Gelpacks eller også kendt som isposer / fryseposer er beregnet til envejstransport og er en oplagt løsning til transport af fødevarer, medicin, vacciner med mere. Vi producerer som standard gelpacks på 200-800ml til de forskellige temperaturområder (-21/-16/-12/-3 og 0C).
Sammen med vores e-shop bokse sikrer de overholdelse af kølekæden i op til 36 timer, eller mere end 60 timer sammen med nogle af vores medicin termobokse.
Se kølevæskeskema længere nede på siden.
Al udvikling/test og produktion foregår i vores laboratorie/produktion i Danmark
Vi er leveringsdygtige i et bredt sortiment af køleelementer til flergangsbrug
(ved engangsbrug anbefaler vi gelpacks / fryseposer / isposer). I kan bestille disse elementer med forskelligt smeltepunkt afhængig af den temperatur, I ønsker at holde omkring jeres produkter.
I den forbindelse arbejder vi med PCM elementer (Phase changing material), som er fremtiden. Her er smeltepunktet nemlig + eller – 0°C, modsat vand hvis smeltepunkt altid er 0°C. Det betyder, at vi med stor præcision kan ramme en specifik temperatur, der matcher jeres produkter og krav til transportform. Samtidig kan vi undgå akklimatisering og risiko for frostskader samt spare en arbejdsgang.
Endnu en fordel er, at havner produkterne i tolden i lufthavnen (det kan tage flere dage), vil PMC elementerne begynde at lade op igen og sikre stabile temperaturer omkring produkterne, hvis de blot sættes i lufthavnens coldroom. Til sammenligning ville vandbaserede elementer skabe risiko for temperaturdyk.
I forbindelse med brug af vores Gelpacks/køleelementer vil vi gerne dele en håndfuld gode råd:
Vi udvikler, designer, producerer og fylder selv køle og PCM elementer.
FriloTech arbejder med den nyeste teknologi inde for PCM (phase changing material) f.eks. I PCM/køleelementer til medicin transport.
Hvad er PCM egentligt? Hvis vi ser på et ganske alm. køleelement, for at det skal kunne give os nogen køleenergi f.eks. til en køletaske, så skal det i fryseren og indfryses, den proces kan vi også kalde en opladning. Når vandet i køleelementet fryser og skifter fase, altså bliver hårdt så har det optaget en masse energi. Den energi får vi igen når vi tager køleelementet ud af fryseren og lægge det ned i vores køletaske.
Vand skifter fase ved
0°C, fryser/smelter. For at få noget energi ud af vandet/vores køleelement så skal vandet have lov til at lave dette faseskift. Vand kan faktisk indeholde utroligt meget energi, hele 335kj pr. kg ved faseskiftet. 4,2kj pr. kg pr. °C
når det er flydende og 2,1kj pr. kg pr. °C når det er frossent. Det vil altså sige at vi får lige omkring 80 gange så meget energi ved faseskift end ved blot at køle vandet ned.
Ulempen ved vand er dets smeltepunkt lægger ved de 0°C, langt det meste medicin må ikke komme under +2°C så derfor bruger man en kølevæske (PCM væske) der har et mere passende smeltepunkt, altså der hvor vi får den store mængde energi (latent heat). Ved f.eks. medicintransport hvor medicinen skal holdes ved +2 til +8°C vil man skulle bruge en PCM væske der har et smeltepunkt på ca. +5°C. Ved medicin der f.eks. skal holdes ved +15 til +25°C vil man bruge en PCM væske der har et smeltepunkt ved ca. +20°C.
Se nogle af de PCM væsker vi arbejder med i skemaet længere nede på siden.
Ophavsret © CVR: 42427373
Stæremosen 36
Gilleleje
3250
Danmark