GELPACKS / PCM & køleelementer

Altid de rette temperaturer

Der er flere veje til temperaturstyring - vælg den rette

Standardkøleelementer, varmeelementer, Gelpacks eller specielle PCM/køleelementer. Mulighederne er mange.
Vil I være sikre på at vælge den løsning, der egner sig bedst til jeres produkt, så find hjælp her eller kontakt os.

Gelpacks

Gelpacks eller også kendt som isposer / fryseelementer er beregnet til envejstransport og er en oplagt løsning til transport af fødevarer, medicin, vacciner med mere. 

Som standard måler vores gelpacks 200 mm, i bredden og vi kan producere fra 120 til 500mm i længden, med volumen fra 200ml til 1600ml. Vi kører som standard med en klar folie så man nemt kan se hvilken kølevæske vi har i gelpackene. 

Se kølevæskeskema længere nede til de forskellige temperaturområder (-24 / -21 / -16 / -12 / -3 / 0 / +5 og +20°C ).

Sammen med vores e-shop bokse sikrer de overholdelse af kølekæden i op til 36 timer, eller mere end 72 timer sammen med nogle af vores medicin termobokse.

  Se kølevæskeskema her


Bæredygtighed

Al udvikling/test og produktion foregår i vores laboratorie/produktion i Danmark.

Flere af vores gelpacks er baseret på naturlige råvarer og så vidt muligt med en bionedbrydelig gelmasse. Indtil videre er 3 af vores gelpacks bionedbrydelige.

På solskinsdage er vores virksomhed drevet af solceller, lige fra produktion til kontor. 

Vores gelpacks
 • Tør langsomt pga. form og design
 • Har optimal energieffekt pga. af den korrekte sammensætning af ingredienser
 • Holder sin form ved indfrysning
 • Afgiver minimal kondens
 • Flere af vores gelpacks er biobaseret
 • Er miljøvenlige, og kan bortskaffes sammen med husholdningsaffald

Oprethold en stabil temperatur under transport


Fryseelementer, ofte kendt som gelpacks, er en essentiel komponent, når det kommer til at opretholde en stabil temperatur under transport eller opbevaring af varer, specielt medicinske produkter. Disse fryseelementer er fyldt med en speciel gel, som har evnen til at opretholde en given temperatur over længere tid, hvilket gør dem til en ideel løsning for at sikre, at produkter forbliver friske under hele transporten. Vi tilbyder både varme og kolde gelpacks/fryseelementer.

Gelpacks eller også kendt som isposer / fryseelementer er beregnet til envejstransport og er en oplagt løsning til transport af medicin, vacciner, blodprøver, laboratorieprøver, fødevarer, m.m. Sammenlignet med traditionel is har fryseelementer den fordel, at de ikke efterlader vand, når de tør. Dette betyder, at du ikke skal bekymre dig om fugt eller vandskade på de opbevarede varer.


Miljøvenlige PCM væsker


Vi udvikler og producerer PCM væsker (Phase changing material)/kølevæsker til flere forskellige temperaturområder. En af de betydelige fordele er, at flere af dem er miljøvenlige og bionedbrydelige. Vi bruger naturlige råstoffer i vores produktion, og vores produkter er derfor ikke giftige for mennesker eller miljøet. Dette gør vores fryseelementer til et sikkert valg, der beskytter både dine varer og planeten. Vi mener, at det er afgørende at minimere vores påvirkning på planeten og samtidig levere pålidelige og effektive temperatur stabile løsninger, der opfylder diverse kundekrav.

Desuden er vores fryseelementer genanvendelige. Efter brug kan de nemt fryses ned igen og være klar til den næste tur eller forsendelse. Med korrekt brug og opbevaring kan disse fryseelementer holde i mange år, hvilket gør dem til en både økonomisk og miljøvenlig løsning.

Det er værd at investere i kvalitets fryseelementer / PCM elementer da de spiller en afgørende rolle i at sikre, at dine varer forbliver ved den ønskede temperatur. Hvad end du har brug for at opretholde frost, køl eller stuetemperatur under transport af f.eks. medicin, vacciner, laboratorieprøver m.m.

Eksempel på en 24 timers transport

Nedenstående er et eksempel på en fragt på 24 timer. Her vises hvilke temperaturer man får omkring sine produkter med de forskellige gelpacks vi producerer. Testen er udført i vores temperaturskab, med temperaturprofilen AFNOR 24H moderat summer


Køle/varme og PCM-elementer


Køle/varme og PCM-elementer

Vi er leveringsdygtige i et bredt sortiment af køleelementer til flergangsbrug

(ved engangsbrug anbefaler vi gelpacks / fryseelementer / isposer). I kan bestille disse elementer med forskelligt smeltepunkt afhængig af den temperatur, I ønsker at holde omkring jeres produkter.

I den forbindelse arbejder vi med PCM elementer (Phase changing material), som er fremtiden. Her er smeltepunktet nemlig + eller – 0°C, modsat vand hvis smeltepunkt altid er 0°C. Det betyder, at vi med stor præcision kan ramme en specifik temperatur, der matcher jeres produkter og krav til transportform. Samtidig kan vi undgå akklimatisering og risiko for frostskader samt spare en arbejdsgang.

Endnu en fordel er, at havner produkterne i tolden i lufthavnen (det kan tage flere dage), vil PMC elementerne begynde at lade op igen og sikre stabile temperaturer omkring produkterne, hvis de blot sættes i lufthavnens coldroom. Til sammenligning ville vandbaserede elementer skabe risiko for temperaturdyk.

5 Gode råd

I forbindelse med brug af vores Gelpacks/køleelementer vil vi gerne dele en håndfuld gode råd:

 1. Regn med en indfrysningstid på 24 til 48 timer alt efter jeres frysekapacitet og mængde I indfryser ad gangen.
 2. Indstil fryseren minimum 3 grader koldere end frysepunktet på den frostvæske, I vælger
 3. Opnå hurtigste indfrysningstid ved at undgå at samle/stable Gelpacks/køleelementerne, fordel dem i stedet i jeres fryser
 4. Undgå frostskader ved at akklimatisere Gelpacksene/køleelementerne ved stuetemperatur i ca. 20-30 minutter alt efter størrelse, alternativt til overfladen på Gelpacksene/køleelementerne er 0ºC (gælder kølevarer og setup), inden I pakker dem forsvarligt i jeres emballage
 5. Optimer kølingen ved at placere Gelpacksene/køleelementerne foroven og forneden i emballagen eller alternativt i begge ender af jeres emballage (sådan opstår der konvektion).

FRILOTECH ER DANSK PRODUCENT AF PCM & KØLEELEMENTER

Vi udvikler, designer, producerer og fylder selv køle og PCM elementer. 

FriloTech arbejder med den nyeste teknologi inde for PCM (phase changing material) f.eks. I PCM/køleelementer til medicin transport. 

Hvad er PCM egentligt? Hvis vi ser på et ganske alm. køleelement, for at det skal kunne give os nogen køleenergi f.eks. til en køletaske, så skal det i fryseren og indfryses, den proces kan vi også kalde en opladning. Når vandet i køleelementet fryser og skifter fase, altså bliver hårdt så har det optaget en masse energi. Den energi får vi igen når vi tager køleelementet ud af fryseren og lægge det ned i vores køletaske. 

Hvordan virker PCM

Vand skifter fase ved 0°C, fryser/smelter. For at få noget energi ud af vandet/vores køleelement så skal vandet have lov til at lave dette faseskift. Vand kan faktisk indeholde utroligt meget energi, hele 335kj pr. kg ved faseskiftet. 4,2kj pr. kg pr. °C når det er flydende og 2,1kj pr. kg pr. °C når det er frossent. Det vil altså sige at vi får lige omkring 80 gange så meget energi ved faseskift end ved blot at køle vandet ned.
Ulempen ved vand er dets smeltepunkt lægger ved de 0°C, langt det meste medicin må ikke komme under +2°C så derfor bruger man en kølevæske (PCM væske) der har et mere passende smeltepunkt, altså der hvor vi får den store mængde energi (latent heat). Ved f.eks. medicintransport hvor medicinen skal holdes ved +2 til +8°C vil man skulle bruge en PCM væske der har et smeltepunkt på ca. +5°C. Ved medicin der f.eks. skal holdes ved +15 til +25°C vil man bruge en PCM væske der har et smeltepunkt ved ca. +20°C.

Andre fordele ved PCM


Nogle af de andre fordele vi har er f.eks. at vi kan indfryse et +5°C PCM element ved +2°Cog derved spare akklimatiseringsprocessen væk. Det betyder at vi både sparer en proces, men også at vi mindsker chancen betydeligt for at kommer under +2°C inde omkring vores medicin, da vi ikke har indfrosset PCMelementerne i en fryser men i et køleskab. Samtidigt skal vi indfryse og håndtere PCMelementerne på samme måde for både vinter og sommerscenarier.
Altså hvis vi f.eks. sender fra kolde Danmark til varme Afrika, eller fra Danmark en varm sommerdag og til en kold destination et sted i verden. Havde vi brugt en vandbaseret løsning er der flere punkter her vi skal være meget forsigtige med.

Se nogle af de PCM væsker vi arbejder med i skemaet længere nede på siden.

FriloTech: Hvorfor vælge specialister som os?

Bæredygtige produkter
Egen udvikling og produktion
Dansk kvalitet
Udvikling og produktion i danmark
HUrtig levering